Суровото кашу е богат източник на минералите желязо, магнезий, фосфор, цинк, мед, манган и селен. Те са най-широко представени в ядката. От витамините най-голямо е съдържанието на B1 и B6, както и витамин К. Суровото кашу е особено подходящо за регулиране не хемоглобина, а впоследствие и нормалната функция на червените кръвни телца. Главен "виновник" затова е желязото, което е 6,68 мг на 100 г от продукта. Суровото кашу е идеално и за поддържане на здрава кожа и коса, добър храносмилателен тракт. Ядките са препоръчителни и при бременност и отслабване, тъй като значително подобряват метаболизма. Повече за ползите на кашуто може да прочетете в статията от нашия блог "Ядките кашу - грижа за сърцето, кожата и още нещо...".
За да се избегне пряка светлина, е необходимо суровото кашу да се съхранява в непрозрачна опаковка. По този начин ще се предотврати и възможността от гранясване на ядките. Пряката слънчева светлина и топлинната обработка, от своя страна, водят до бърза развала на кашуто. Специалистите препоръчват то да се съхранява на хладно място, допустимо е дори и в хладилника.
За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.