Независимо дали сурови, печени, на паста или тахан бадемите са сред любимите ни ядки. Освен вкусни, те са и изключително полезни:
- намаляват холестерола;
- помагат за регулиране на кръвното налягане;
- подобряват мозъчната активност;
- благоприятстват зрението;
- намаляват стреса и безсънието.
Суровите бадеми са мощен антиоксидант. В тези ядки се съдържат изключително много и разнообразни органични витамини и минерали, като най-представени сред тях са фосфор и магнезий, желязо, мед и манган. Само чрез 100 г от бадемите си набавяме 229% от препоръчителната дневна доза витамин Е. Широко представени са и почти всички витамини от групата Б, а с най-голямо съдържание са рибофлавинът и ниацинът.
Консумацията на бадеми се препоръчва за превенция от сърдечносъдови заболявания, рак, диабет, а витамините в тях забавят процеса на стареене на органима. Суровите бадеми подобряват мозъчната функция (дължащо се главно на витамина рибофлавин), а редовната им консумация заздравява костната система, поддържа косата и кожата здрави. Суровите бадеми са храни с ниски стойности на гликемичен индекс. Те бързо задоволяват апетита и са основна храна в редица режими за отслабване. Ядките са препоръчани и за консумация при бременност, сезонни настинки и грип. Подробна информация за свойствата на суровите бадеми, можете да откриете в нашия блог в статията "Бадемите - полезни свойства и изненадващи ползи за здравето".
Към съхранението на бадемите трябва да се отнасяме отговорно. Нужно е да престояват на прохладно и сухо място преди консумация. Съдържанието на мазнини в ядките, в комбинация с излагане на пряка слънчева светлина, биха могли да доведат до негодността им за консумация.
За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.