Бадем суров

  • Марка: Mr. Almond

Независимо дали сурови, печени, на паста или тахан бадемите са сред любимите ни ядки. Освен вкусни, те са и изключително полезни:

 

- намаляват холестерола;

- помагат за регулиране на кръвното налягане;

- подобряват мозъчната активност;

- благоприятстват зрението;

- намаляват стреса и безсънието.

24,00 лв.
Базова цена: 24,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Характеристики
Доставка
Подробно описание

Ползи от консумацията на сурови бадеми

 

Суровите бадеми са мощен антиоксидант. В тези ядки се съдържат изключително много и разнообразни органични витамини и минерали, като най-представени сред тях са фосфор и магнезий, желязо, мед и манган. Само чрез 100 г от бадемите си набавяме 229% от препоръчителната дневна доза витамин Е. Широко представени са и почти всички витамини от групата Б, а с най-голямо съдържание са рибофлавинът и ниацинът.

 

Консумацията на бадеми се препоръчва за превенция от сърдечносъдови заболявания, рак, диабет, а витамините в тях забавят процеса на стареене на органима. Суровите бадеми подобряват мозъчната функция (дължащо се главно на витамина рибофлавин), а редовната им консумация заздравява костната система, поддържа косата и кожата здрави. Суровите бадеми са храни с ниски стойности на гликемичен индекс. Те бързо задоволяват апетита и са основна храна в редица режими за отслабване. Ядките са препоръчани и за консумация при бременност, сезонни настинки и грип. Подробна информация за свойствата на суровите бадеми, можете да откриете в нашия блог в статията "Бадемите - полезни свойства и изненадващи ползи за здравето".

 

 

Съхранение на бадеми

 

Към съхранението на бадемите трябва да се отнасяме отговорно. Нужно е да престояват на прохладно и сухо място преди консумация. Съдържанието на мазнини в ядките, в комбинация с излагане на пряка слънчева светлина, биха могли да доведат до негодността им за консумация.

Характеристики
Енергийна стойност за 100 g
Енергия: 579 kcal, протеини: 21.4 g, мазнини: 49.93 g, въглехидрати: 21.55 g, фибри: 12.5 g
Разфасовка
300 гр., 500 гр., 1 кг.
Доставка

За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.