Шам фъстък печен

  • Марка: Mr. Almond

Ще се изненадате колко полезни хранителни вещества се крият под черупката на шам фъстъка. Вкусните ядки с неподражаем вкус и мирис са любими на мнозина - лесни за разчупване, внимателно осолени - те се превръщат в приятно занимание когато имаме нужда от почивка и зареждане с нови сили.

40,00 лв.
Базова цена: 40,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Характеристики
Доставка
Подробно описание

Шам фъстък ползи

 

Дори и в малки количества, включването на шам фъстъка в ежедневното меню е силно препоръчително. Това е ядка, която се характеризира с изключително богат химичен състав. Хранителните свойства са неизброими - изобилие от микроелементи, белтъчини, аминокиселини, мазнини, въглехидрати, витамини (А, B6, С, Е). Комбинацията от всички тях помага за забавяне стареенето на клетките, регулирането на нормалната обмяна на веществата, подпомага черния дроб, осигурява превенция от сърдечно-съдови заболявания. Формулата от витамини и въглехидрати е мощен натурален инструмент за възстановяване на енергийните потребности при физически и умствени натоварвания. На свой ред аргинина в ядките засилва половата активност при мъжете. Завидното съдържание на антиоксиданти подпомага укрепването на съдовата система, способства за нормализиране на състоянието при учестено сърцебиене. Препоръчван от редица диетолози, шам фъстъкът е идеален за добавка към здравословната диета за отслабване. Ядката не съдържа холестерол, а комбинацията от полезни фибри способства правилната обмяна на веществата и ефективното прочистване от шлаки и токсини в стомашно-чревния тракт.

 

Съхранение на шам фъстък

 

Препоръчително е да съхранявате шам фъстъка далеч от пряка слънчева светлина, за да се предотврати рискът от гранясване. Това е така, тъй като съдържанието на мазнини в ядката е високо. Срокът на годност значително може да се увеличи ако шам фъстъкът се съхранява в затворени съдове.

Характеристики
Разфасовка
300 гр., 500 гр., 1 кг.
Енергийна стойност за 100 g
Енергия: 564 kcal, протеини: 20.95 g, мазнини: 44.82 g, въглехидрати: 28.66 g, фибри: 9.90 g
Доставка

За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.