Шам фъстък белен печен

  • Марка: Mr. Almond

Шам фъстъкът на Mr. Almond идва от Южна Гърция. След като е събрал всички слънчеви лъчи там, идва у нас, за да му дадем още малко топлина в нашите фурни, да добавим стриктно премерено количество морска сол и да го превърнем в пристрастяващо изкушение за хрупане.

80,00 лв.
Базова цена: 80,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Характеристики
Доставка
Подробно описание

Ядката шам фъстък е една от най-калоричните. Тя съдържа 55-60% мазнини, сред които преобладават ненаситените мастни киселини и между 18-25% белтъчини. Шам фъстъкът е изключително богат на витамин Е – силен природен антиоксидант. Шам фъстъкът е много добър източник на фосфор и витамин В1. Шам фъстъкът принадлежи към групата продукти с най-висока антиоксидантна стойност. Това са и единствените по рода си ядки, притежаващи в голямо количество лютеин и зеаксантин – вещества, подобряващи зрението.

 

 

Ползи от консумацията на шам фъстък

 

Шам фъстъкът е полезен при силни физически и умствени натоварвания, както и заболявания на дихателната система. Шам фъстъкът е много полезен и при хора с диабет. Ядките спокойно могат да бъдат включвани в дневното меню, успоредно със спазването на диета. Редовната консумация на шам фъстък спомага процеса по отслабване и контролиране на кръвната захар. Работата на сърдечно-съдовата система и учестеното сърцебиене се подобряват след приемането на шам фъстък. Редовната употреба на ядките подобрява работата на черния дроб, помага при борбата с жълтеница, чернодробни смущения, стомашни колики, анемия.

Характеристики
Разфасовка
300 гр., 500 гр., 1 кг.
Енергийна стойност за 100 g
Енергия: 564 kcal, протеини: 20.95 g, мазнини: 44.82 g, въглехидрати: 28.66 g, фибри: 9.90 g
Доставка

За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.