Мака е позната като "Чудото от Перу" - корен от Андите, известен с чудотворните си свойства. Понякога коренът от Мака се среща и като "перуански женшен". Той е богат на хранителни вещества, включително витамини, минерали, мастни киселини, аминокиселини и стероли. Коренът от Мака стрит на прах може лесно да се добави към напитки, мюсли, сладкиши и други рецепти - за предпочитане без варене.
Мака - това е нишестена грудка, която наподобява ряпа или цвекло, но по вкус повече прилича на картоф. Подобно на другите зеленчуци, съдържащи нишесте, коренът на Мака съдържа въглехидрати, протеини, мазнини и хранителни фибри. Освен това е богат на растителни стероли и е добър източник на желязо, магнезий, селен и калций.
Като подправка мака може да се консумира сготвена или разбъркана в мляко (използва се главно в Перу), но се препоръчва да се използва в рецепти без варене. Топлинната обработка може да унищожи някои полезни вещества. Мака на прах е подобна на брашното и затова е подходяща като добавка за печене, за приготвяне на торти или пайове, както и като съставка за различни коктейли и напитки.
За всяка поръчка над 60 лева, Mr. Almond осигурява безплатна доставка в цялата страна.